Muistisairaus työikäisenä

Tyttö ja isovanhemmat.

Muistiluotsi asiantuntija- ja tukikeskus Kainuu tarjoaa työiässä (alle 70-vuotiaana) muistisairauteen sairastuneille sekä heidän läheisilleen tietoa, tukea, ohjausta, neuvontaa sekä toimintaa. 

Musiikkiklubi

Henkilöille, joilla on työiässä todettu alkava- tai lievän vaiheen muistisairaus. Ryhmän tavoitteena on mm. käsitellä tunteita musiikin menetelmin, löytää uusia vuorovaikutusmalleja ja vahvistaa itsetuntoa uusien kokemusten kautta. Sisältö suunnitellaan yhdessä ryhmäläisten kanssa vastaamaan yksilöllisiä tarpeita. Keinoina mm. laulupiirtämistä, karaoke, lempimusiikki eri aikakautena. Max 10 hlöä 1,5 h/kerta, joka toinen viikko.

Musiikkiklubi

TyöMuSat- vertaistapaamiset

Työikäisenä muistisairauteen sairastuneille ja heidän puolisoillensa. Noin 5 krt vuodessa 4 h kerrallaan, jossa erilliset ryhmät. Tapaamisten tavoitteena on tukea muistisairauteen sairastuneita ja heidän puolisojansa käymään läpi sairauden aiheuttamia tunteita. Saada vertaistukea ja tukea heidän verkostoitumistansa tapaamisten välillä.

Virtuaaliklubi

Virtuaalivalmennus on suunnattu kauempana kuntakeskuksesta asuville, joilla ei ole mahdollisuutta päästä esimerkiksi klubitoimintaan, tai joilla sairauden vuoksi menetetty ajo-oikeus. Laitteet (tietokonetabletit) tulevat muistiyhdistykseltä ja työntekijä opastaa niiden käytössä. Osallistujia tuetaan laitteen aktiiviseen käyttöön sekä keskinäiseen yhteydenpitoon. Virtuaaliklubi kokoontuu noin 2 krt/kk.

Neurotreeni- ryhmätoiminta

Neurotreeni-ryhmä on suunnattu henkilöille, joilla on neurologinen sairaus, jonka muistiongelmat tai muut kognitiiviset oireet vaikuttavat arjessa selviytymiseen. Ryhmän osallistujille tarjotaan tietoa, ohjausta ja neuvontaa muistiin ja kognitiivisiin oireisiin liittyvistä asioista. Osallistujien kanssa keskustellaan muistiin liittyvistä asioista, tulevaisuuteen varautumisen keinoista sekä kodin turvallisuuteen liittyvistä aiheista. Ryhmässä keskustellaan myös osallistujien toiveista lähteviä aiheita. Tapaamisissa on myös toiminnallinen osio, jossa on aivojumppaa, aivoja aktivoivia harjoitteita, musiikkia ja vinkkejä kotiharjoitteluun.

Neurotreeni- ryhmät kokoontuvat Kajaanissa, Kuhmossa, Sotkamossa sekä Suomussalmella.

Neurotreeni/ Kajaani Aivoyhdistys Neurotreeni Sotkamo 

Neurotreeni Suomussalmi  Neurotreeni Parkinsonyhdistys Kuhmo

Vertaistapaamiset nuorille aikuisille joiden vanhemmalla on muistisairaus

Vertaistapaamiset nuorille aikuisille, joiden vanhemmalla tai läheisellä on muistisairaus: tarjotaan tukea, tietoa ja vertaistukea.

Lisätietoja työikäistoiminnasta

Elli Heikkilä-Anttonen Muistiasiantuntija, Neuropsykiatrinen valmentaja, työikäistoiminta 044 748 0663 elli.heikkila-anttonen@kainuunmuistiyhdistys.net