Kaksi naista istuu yhdessä pöydän ääressä.

Vapaaehtoistoiminta

VAPAAEHTOINEN TUO ILOA MUISTISAIRAAN JA OMAISEN ARKEEN 

 

Mitä on vapaaehtoistoiminta?

Vapaaehtoistoiminta tukee Etelä-Savon Muistiluotsin toimintaa ja asiakkaiden arkea.  

Vapaaehtoinen voi toimia hyödyntäen omaa osaamistaan, mielenkiinnon kohteita ja kokemuksiaan. Tehtäviä voivat olla esim. ulkoilu-, juttu- tai harrastuskaverina toimimisena. Voit olla halutessasi avustajana ryhmätoiminnoissa. Tuoda omaa osaamistasi (esim. kädentaidot, musiikki, lausunta, matkakertomuksia) asiakastilaisuuksiin. Vapaaehtoisena voit toimia tapahtumien järjestelyissä henkilökunnan apuna. Digiosaamistasi voidaan tarvita esim. etäkatsomoiden toteuttamisessa.    

Jos haluat mahdollistaa mukavia hetkiä muistisairaalle ja hänen läheiselleen sekä itsellesi, autamme löytämään juuri Sinulle sopivan vapaaehtoistehtävän. 

 

Miten vapaaehtoiseksi? 

Mikkelin seudun Muisti ry kuuluu Mikkelin Vapaaehtoistoimijat -verkostoon. Se järjestää vapaaehtoistyön peruskurssin 1 – 2 kertaa vuodessa Mikkelin Kansalaisopiston kanssa yhteistyössä. Suositamme kurssin suorittamista, mutta se ei ole edellytys vapaaehtoistoiminnan aloittamiselle.  

Jokaisen vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneen kanssa keskustellaan henkilökohtaisesti: miksi toiminta kiinnostaa, millaiset tehtävät sekä vapaaehtoisen resursseista. Vapaaehtoistoiminta voi olla pop-up-tyyppistä, yksittäisiä toimintoja. Vapaaehtoiset perehdytetään tehtäväänsä ja heitä sitoo vaitiolovelvollisuus. Vapaaehtoiset ovat vakuutettuja toimiessaan heille annetuissa tehtävissä. 

Etelä-Savon Muistiluotsin työntekijät tarjoavat vapaaehtoisilleen henkilökohtaista tukea. Vertaistukea, virkistystä ja koulutuksia järjestetään yhteistyössä Mikkelin Vapaaehtoistoimijat -verkoston kanssa. 

Savonlinnassa vapaaehtoistoiminta järjestetään yhteistyössä Savonlinnan Seudun Muisti ry:n kanssa. 

TERVETULOA VAPAAEHTOISEKSI – OTA YHTEYTTÄ NIIN JUTELLAAN LISÄÄ! 

Tule keskustelemaan vapaaehtoistoiminnasta vastaavien työntekijöidemme kanssa. Me kerromme mahdollisuuksistasi Muistiluotsin vapaaehtoisena.

Olemme myös avoimia kehittämään uudenlaista toimintaa, jos sinulla on halua tarjota omaa osaamistasi ja sinulla on ideoita uudenlaisen toiminnan käynnistämiseksi.

Mikkelin seudun Muisti ry:n hallinnoiman Etelä-Savon Muistiluotsin vapaaehtoistoiminnan rekisterin tietosuojaseloste löytyy täältä.
Seloste kertoo yhdistyksen vapaaehtoistoimijoiden tietojen käsittelystä.

Riitta Halonen Hankesuunnittelija (fysioterapeutti YAMK) 050 314 2111 riitta.halonen@msmuisti.fi
Susanna Lappalainen Muistiluotsiasiantuntija (sairaanhoitaja AMK) 050 593 2353 susanna.lappalainen@esmuistiluotsi.fi