Nainen katsoo valokuvia.

Päivätoiminta

Muistiyhdistyksen ylläpitämässä Päiväpaikassa kuntoutumista tukevalla päivätoiminnalla tarkoitamme kotihoitoa tukevaa, asiakaslähtöisesti toteutettua, monipuolista aktiivista toimintaa.

Toiminnan avulla voidaan ylläpitää fyysistä, psyykkistä, sosiaalista ja kognitiivista toimintakykyä ja mahdollistetaan mielekäs osallistuminen arjen toimintoihin. Tavoitteena on muistisairaan itsenäisen ja toiminnallisen elämän turvaaminen sekä kotona asumisen mahdollistaminen mahdollisimman pitkään.

Päiväpaikka tarjoaa päivätoimintaa kodinomaisessa ympäristössä tällä hetkellä maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 8.30-14.30. Päiväpaikka sijaitsee näkyvästi Turuntien varrella.

 

Päivätoiminnan sisältö

 

08.30-09.00 Asiakkaiden saapuminen.
09.00-9.30 Aamupiiri. Kysellään kuulumiset ja huomioidaan jokainen asiakas yksilönä.
9.30-10.00 Yhteinen aamupala.
10.00 Ajankohtaista asiaa keskustelun merkeissä.
10.00-11.30 Kuntouttavaa päivätoimintaa joko isommalla porukalla tai jaettuna pienempiin ryhmiin:
esim. leivontaa, kädentaitoja, aivovoimistelua, pelejä tms.
12.00-12.30 Ruokailu yhdessä.
12.30-13.00 Mahdollisuus ruokalepoon, musiikin kuuntelua.
13.00-14.00 Kuntouttavaa päivätoimintaa joko isommalla porukalla tai jaettuna pienempiin ryhmiin:
ulkoilua, liikuntaa, aivovoimistelua, musiikkia tms.
14.00-14.30 Iltapäiväkahvit.
14.30 Asiakkaiden kotiinlähdön aika.

Muistikuntoutus päiväpaikassa

Muistikuntoutus on tärkeä osa muistisairauden hoitoa, sillä se hidastaa tutkitusti toimintakyvyn heikkenemistä. Muistikuntoutuksen avulla muistisairas voi elää itsenäisemmin pidempään ja hänen hyvinvointinsa säilyy parempana.

Muistikuntoutuksen tavoitteena on rohkaista ja kannustaa muistisairasta käyttämään ja ylläpitämään olemassa olevia taitoja ja kykyjä kuten kädentaitoja, muistin ja ajattelun taitoja sekä motorisia taitoja. Yhdessäolo ja sosiaalinen kanssakäyminen muiden kanssa on tärkeä osa kuntoutusta ja toimintakyvyn säilymistä.

Päiväpaikassa muistikuntoutus pitää sisällään erilaisia, arkisiakin toimia, joihin jokainen osallistuu omien halujen ja kykyjen mukaan. Meillä lauletaan ja liikutaan, syödään ja kahvitellaan yhdessä keskustellen, harrastetaan kulttuuria ja pelataan ja kisaillaan. Muistikuntoutuksessa pyritään myös virkistämään muistia erilaisten tuttujen virikkeiden, kuten kuvien, musiikin tai esineiden avulla. Meillä vierailee säännöllisesti seurakunnan työntekijät ja koirakaverit. Tärkeintä monille asiakkaillemme on yhdessäolo mukavassa seurassa.

Näin pääset mukaan

Asiakkaat ohjautuvat kuntoutumista tukevaan päivätoimintaan hyvinvointialueen päätöksellä. Palveluohjaajilta voi kysyä lisää. Asiakkailla on mahdollisuus yhteiseen maksulliseen taksikuljetukseen.

Kokopäivätoimintaan voi osallistua myös omakustanteisesti.

Kysy lisää!

Yhteystiedot

Runokiviä eli kiviä, jotka ovat maalattu akryyliväreillä ja niihin on kirjoitettu kannustusviesti tai mietelause.

Muistiyhdistyksen Päiväpaikka

Turuntie 21
24240 SALO
p. 044 031 9872
paivapaikka@muistisalo.fi

Anne Alanko päivätoiminnan vastaava ohjaaja 044 031 9872 paivapaikka@muistisalo.fi