Muistisairaus työikäisenä
Muistiluotsi asiantuntija- ja tukikeskus Kainuu tarjoaa työiässä (alle 70-vuotiaana) muistisairauteen sairastuneille sekä heidän läheisilleen tietoa, tukea, ohjausta, neuvontaa sekä toimintaa.
Työikäisen muistisairaan neuropsykiatrinen valmennus
Tarjoamme neuropsykiatrista valmennusta Kainuun hyvinvointialueen kumppanuusavustuksella vuonna 2024
Neuropsykiatrinen valmennus on vahvuuksiin perustuvaa käytännönläheistä ohjausta. Valmennus on tarkoitettu työikäisinä varhaisen vaiheen muistisairauteen sairastuneille ja heidän läheisille.
Toiminta on suunnitelmallista ja tavoitteellista yksilövalmennusta. Yksilövalmennus toteutetaan arjen ympäristössä kuten asiakkaan kotona, jossa tehdään ensin alkukartoitus ja sen jälkeen toteutetaan säännölliset tapaamiset.
Neuropsykiatrinen valmennus:
- vahvistaa voimavaroja ja arjessa selviytymistä
- tukee itsenäisyyttä ja osallisuutta
- lisää onnistumisen kokemuksia ja elämänhallinnan tunnetta
- valmennuksen keskiössä ovat toiminnalliset toistot
Musiikkiklubi
Henkilöille, joilla on työiässä todettu alkava- tai lievän vaiheen muistisairaus. Ryhmän tavoitteena on mm. käsitellä tunteita musiikin menetelmin, löytää uusia vuorovaikutusmalleja ja vahvistaa itsetuntoa uusien kokemusten kautta. Sisältö suunnitellaan yhdessä ryhmäläisten kanssa vastaamaan yksilöllisiä tarpeita. Keinoina mm. laulupiirtämistä, karaoke, lempimusiikki eri aikakautena. Max 10 hlöä 2 h/kerta, joka toinen viikko.
TyöMuSat- vertaistapaamiset
Työikäisenä muistisairauteen sairastuneille ja heidän puolisoillensa. Kaksi erillistä ryhmää 5 krt vuodessa, jotka kokoontuvat 2-4 tuntia kerrallaan, jossa erilliset ryhmät itse sairastuneille ja puolisoille. Tapaamisten tavoitteena on tukea muistisairauteen sairastuneita ja heidän puolisojansa käymään läpi sairauden aiheuttamia tunteita. Saada vertaistukea ja tukea heidän verkostoitumistansa tapaamisten välillä.
Virtuaaliklubi
Virtuaalivalmennus on suunnattu kauempana kuntakeskuksesta asuville, joilla ei ole mahdollisuutta päästä esimerkiksi klubitoimintaan, tai joilla sairauden vuoksi menetetty ajo-oikeus. Laitteet (tietokonetabletit) tulevat muistiyhdistykseltä ja työntekijä opastaa niiden käytössä. Osallistujia tuetaan laitteen aktiiviseen käyttöön sekä keskinäiseen yhteydenpitoon. Virtuaaliklubi kokoontuu noin 2 krt/kk.
Neurotreeni- tapaamiset
Neurotreeni-ryhmä on suunnattu henkilöille, joilla on neurologinen sairaus, jonka muistiongelmat tai muut kognitiiviset oireet vaikuttavat arjessa selviytymiseen. Ryhmän osallistujille tarjotaan tietoa, ohjausta ja neuvontaa muistiin ja kognitiivisiin oireisiin liittyvistä asioista. Osallistujien kanssa keskustellaan muistiin liittyvistä asioista, tulevaisuuteen varautumisen keinoista sekä kodin turvallisuuteen liittyvistä aiheista. Ryhmässä keskustellaan myös osallistujien toiveista lähteviä aiheita. Tapaamisissa on myös toiminnallinen osio, jossa on aivojumppaa, aivoja aktivoivia harjoitteita, musiikkia ja vinkkejä kotiharjoitteluun.
Neurotreeni- ryhmät kokoontuvat Kajaanissa, Kuhmossa, Sotkamossa sekä Suomussalmella.
Neurotreenikutsu Kajaani AVH työikäiset Neurotreeni / Kainuun Aivoyhdistys ry
Neurotreeni Suomussalmi Neurotreeni / Neurologiset yhdessä, Sotkamo Neurotreeni / Neurologiset yhdessä, Kuhmo
Vertaistapaamiset nuorille aikuisille joiden vanhemmalla on muistisairaus
Vertaistapaamiset nuorille aikuisille, joiden vanhemmalla tai läheisellä on muistisairaus: tarjotaan tukea, tietoa ja vertaistukea.
Vertaistapaamiset nuorille aikuisille, joiden vanhemmalla tai läheisellä on muistisairaus