Ammattilaiselle
Tälle sivulle olemme koonneet materiaaleja muistisairaiden ja heidän läheistensä parissa työskenteleville ammattilaiselle.
Hyvän hoidon kriteeristö
Hyvän hoidon kriteeristö on työkirja työyhteisöille muistisairaiden ihmisten hyvän hoidon ja elämänlaadun kehittämiseen ja arviointiin.
Lue lisääLiikkumisen edistäminen
Liikunta-alan toimijoille tarkoitettu video muistisairaan kohtaamisesta erilaisissa liikuntaympäristöissä lisää ymmärrystä muistisairauksien erityispiirteistä sekä tarjoaa käytännön neuvoja muistisairaiden liikkumisen edistämiseen ja liikkumaan kannustamiseen.
Sivu avautuu uudessa ikkunassa↗Katso videoKohtaamisen muistilista
Erityisesti liikuntaneuvojan ja liikunnanohjaajan käyttöön tarkoitetulle muistilistalle on koottu 10 keskeistä ohjetta, joiden huomioiminen tukee onnistuneita kohtaamisia muistisairaiden kanssa ja edistää muistisairaiden aktiivisuutta ja liikkumista.
Lataa muistilistaPuheeksi ottamisen tueksi
Muistioireet työikäisellä
Materiaali on tarkoitettu taustatiedoksi sosiaali- ja terveysalan toimijoille, tueksi tiedonkäsittelyn ja muistin tutkimiseen.
Lue lisää (PDF)Tiedonkäsittely ja muisti työikäisenä
Kyselylomake on tarkoitettu vastaanotolla käyvien muististaan huolestuneiden asiakkaiden täytettäväksi. Lomakkeen avulla voi pohtia etukäteen tiedonkäsittelyyn ja muistiin liittyviä muutoksia ja vastata kysymyksiin.
Lue lisää (PDF)Oikeudellisen ennakoinnin asiakirjat
Onko sinulla kysyttävää?
MUISTINEUVO-tukipuhelin muistisairaille, läheisille sekä muististaan huolestuneille.
Avoinna ma, ti ja to klo 12–17 (puhelun hinta operaattorisi hinnoittelun mukaan).
Läheinen, kaipaatko tukea?
VERTAISLINJA-tukipuhelin muistisairaiden läheisille.
Avoinna ma–la klo 17-20 (puhelu on maksuton).