Yhteistyö
Muistiliitto tekee monipuolista yhteistyötä muiden järjestöjen ja alan toimijoiden kanssa.
Yhteistyö kansallisesti
Yhteistyö mahdollistaa laaja-alaisen valtakunnallisen vaikuttamisen. Liitto ottaa säännöllisesti kantaa muistisairaiden ihmisten ja läheisten asemaa ja oikeuksia koskeviin kysymyksiin.
Muistiliitto on jäsenennä mm. seuraavissa järjestöissä ja verkostoissa:
Kansainvälinen yhteistyö
Muistiliitto toimii osana muistisairauksien parissa työskentelevien tahojen verkostoja Euroopassa ja muualla maailmassa. Yhteistyö ja vaikuttamistyö muistisairaiden ihmisten ja heidän läheistensä oikeuksien puolesta on tiivistä. Kansainvälisten kontaktien ja lukuisten yhteistyöprojektien tuloksena liitto välittää hyviä kokemuksia ja uusia tutkimustuloksia suomalaiseen muistityöhön.
Muistiliitolla on kattojärjestönsä niin Euroopassa kuin kansainvälisestikin. Alzheimer Europe toimii eurooppalaisena kattojärjestönä ja heidän kauttaan Muistiliitto vaikuttaa muistisairauksiin liittyen käsitysten, politiikan ja käytäntöjen muuttamiseksi ja muistisairaiden ja heidän läheistensä elämänlaadun parantamiseksi. Sekä Alzheimer Europen että Alzheimer’s Disease International -kattojärjestöjen kautta varmistetaan Muistiliiton toiminnan kehittyminen hyödyntämällä muissa maissa tehtyä uusinta tutkimusta ja kokeiltuja toimintakäytäntöjä.
Muistiliitto tekee yhteistyötä Pohjoismaisen hyvinvointikeskuksen koordinoiman dementiayhteistyön kautta ja työskentelemällä Nordisk Demens Indigenous -työryhmässä.
Pohjoismaisella yhteistyöllä on pitkät ja vakiintuneet perinteet. Lue lisää pohjoismaisesta muistityöstä:
- Demensförbundet (Ruotsi)
- Alzheimer Sverige (Ruotsi)
- Nasjonalforeningen for folkehelsen (Norja)
- Nasjonalt Kompetenscenter för aldring og helse (Norja)
- Alzheimerforeningen (Tanska)
- Öryrkjabandalag Íslands (Islanti)
Opinnäytetyöt ja harjoittelut
Muistiliitto ja muistiyhdistykset mahdollistavat opiskelijoille paikkoja kehittyä ja tutustua alaan opinnäytetöiden ja harjoitteluiden kautta. Mikäli suunnittelet opinnäytetyötä ja haluaisit aiheen liittyvän muistisairauksiin, voit olla yhteydessä minna.teiska@muistiliitto.fi tai lähimpään muistiyhdistykseesi. Mikäli opinnäytetyöhön tai harjoitteluun kuuluu työskentelyä muistisairaiden tai läheisten kanssa, muistiyhdistykset ja alueellisesti toimivat muistiluotsi- ja asiantuntijakeskukset tarjoavat parhaat mahdollisuudet toteutukseen. Lähimmän yhdistyksen löydät täältä.
Kehittämishankkeet ja -projektit, kehittämis- ja koulutuskokonaisuudet (työharjoittelut ja opinnäytetyöt), Muistikonferenssi